STOF TOT NADENKEN


Kunstenaar Sara Vrugt maakt monumentale borduurinstallaties. In het voorjaar van 2014 werkt Sara in het kerkatelier van de Oude Kerk samen met buurtbewoners, voorbijgangers, toeristen en prostituees aan een installatie met de 118 kerkstoelen van de Oude Kerk. Haar ambitie is niet alleen om samen een werk te maken, maar om tegelijkertijd een actueel onderwerp bespreekbaar en zichtbaar te maken.

Aan de hand van verhalen over (de buurt van) de Oude Kerk, die in december en januari verzameld werden, heeft stadsdichter Anna Enquist een gedicht geschreven van precies 118 woorden lang. Elk woord is verwerkt in de bekleding voor een van de stoelen, die daarmee een uniek karakter krijgen. In de maanden april en mei werkt Sara met een groep doorgewinterde borduurders aan het handmatig aanbrengen van details op elke stoel. Loop gerust eens binnen in het atelier van de Oude Kerk op woensdag, vrijdag of zondag.

In de maanden april en mei vindt er ook een lezingenprogramma plaats, voor iedereen toegankelijk. Zie het kopje lezingen.
 
http://www.vrugt.com/stoftotnadenken/files/gimgs/th-1_STN_LVW_210514_A4_MG_0233.jpg
Foto: Lisa van Wieringen